logo

On Air 16:00 - 18:00

Είναι να γελάει κανείς

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΥΡΙΓΟΣ

«Άμα υπήρχαν αποδείξεις, να πέσουμε και 20 κατηγορίες»

ΓΙΩΡΓΟΣ_ΣΑΜΑΡΑΣ_ΟΦΗ (1)

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιώργος Σαμαράς μίλησε στον Sport24 radio στους Παντελή Διαμαντόπουλο, Γιάννη Φιλέρη και Τάσο Νικολογιάννη για την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ για υποβιβασμό της κρητικής ομάδας λόγω χειραγώγησης του αγώνα πρωταθλήματος με τον Αιγινιακό την περασμένη σεζόν.

Για το αν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις με αυτή του ΟΦΗ για υποβιβασμό στην Ευρώπη: “Σίγουρα υπάρχουν και στο εξωτερικό τέτοιες υποθέσεις. Ακόμη και η Γιουβέντους είχε τέτοια θέματα, υποβιβάστηκε πριν από επτά κι οκτώ χρόνια για τέτοιο λόγο. Η Ρέιντζερς προσπάθησε ν” αλλάξει το ΑΦΜ της λόγω χρεών και την έριξαν κατηγορία. Μιλάμε γι” άλλους ποδοσφαιρικούς πολιτισμούς”.

Για την απόφαση: “Πριν φτάσει σε μια απόφαση η επιτροπή δεοντολογίας γίνεται μια δίκη. Σου δίνεται ένα περιθώριο για να προετοιμαστείς μέχρι να γίνει το δικαστήριο εντός εισαγωγικών. Πριν αναλάβουμε τη διοίκηση δεν γνωρίζαμε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, κοιτάζαμε το οικονομικό κομμάτι. Είπαμε μαζί με τον δικηγόρο και έναν μάρτυρα αυτά που είχαμε να πούμε και να διασφαλίσουμε αυτά που θέλαμε.

Για την αντίδραση του ΟΦΗ: “Από τη δική μας πλευρά δεν έχει γίνει κάτι. Δεν έχει λειτουργήσει κανένας παίκτης υπέρ της ομάδας ή κατά της ομάδας. Δεν έχει αποδειχτεί ότι έχει κάνει κάτι ο πρόεδρος του ΟΦΗ. Όλα είναι μου είπαν, σου είπαν και διάφορα τέτοια. Άμα υπήρχαν αποδείξεις και πραγματικά είχε κάνει τέτοιο λάθος κάποιος πρώην, να πέσουμε και 20 κατηγορίες. Άμα είναι δίκαιο ή άδικο να το δούμε. Να ζυγίσουμε τα πράγματα ώστε με τα δικά μας πιστεύω να λυθεί όλο αυτό το πράγμα”.

Για το αν θεωρεί ότι θα δικαιωθεί ο ΟΦΗ: “Ναι, το πιστεύω…”

Για το αν έχει απογοητευθεί με την απόφαση: “Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, είναι υπεύθυνος ο κύριος Γιάννης (σ.σ. ο πατέρας του). Όχι, δεν έχουμε ξενερώσει. Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε, με τις ασχολίες μας, με τις επισκέψεις στα σχολεία. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε το πλάνο μας, όποια και αν είναι η εξέλιξη. Είτε πέσουμε είτε δεν πέσουμε αγωνιστικά. Μετά τις 30 Ιουνίου είναι up to Μάικ (σ.σ. εννοεί τον μεγαλομέτοχο Μιχάλη Μπούση) και είναι ακόμη η Πολιτεία και εμείς αν θα τον στηρίξουμε, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Θέλουμε να φτιάξουμε εγκαταστάσεις, τα γήπεδά μας. Δεν μας πάει πίσω αυτή η απόφαση”.

Για το αν αντέχει η Ελλάδα ποδοσφαιρανθρώπους σαν τον ίδιο και τους υπόλοιπους στη διοίκηση του ΟΦΗ: “Δεν μας ενδιαφέρει αν μας αντέχουν ή αν θα μας αντέξουνε. Μας χωρίζει μια θάλασσα. Ο ΟΦΗ έχει μια δύναμη και το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα, ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα. Εμείς έχουμε έρθει εδώ για το μέλλον, τις ακαδημίες, το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Όχι για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όποιος θέλει ας ακολουθήσει. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Στομάχι έχουμε”.

Για τα προβλήματα που υπήρχαν όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση: “Ξέραμε από την αρχή, γιατί μπήκαμε τον Οκτώβριο και με τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα ρόστερ ανταγωνιστικό. Ήμασταν προτελευταίοι, οπότε πριν μπούμε στην ομάδα, ήμασταν προετοιμασμένοι και για το χειρότερο σενάριο. Ξέραμε από την αρχή ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Θα μπορούσαμε να μείνουμε στην άκρη και να πάρουμε την ομάδα το καλοκαίρι. Με ένα brand name που υπήρχε κάποτε με τη βοήθεια του Ευγένιου Γκέραρντ. Τα τελευταία 18 χρόνια υπάρχει μια απαξίωση. Ειδικά για τον Ιανουάριο ήταν δύσκολο να φέρουμε παίκτες. Οκτώ μεταγραφές ήταν πάρα πολλές γι” αυτό το διάστημα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την μπάλα, να κάνουν τρεις-τέσσερις ευκαιρίες, να χτυπήσει η μπάλα δοκάρι και να μπει μέσα…”

Για την επιλογή του Βέρα και του Ισις: “Τους ήξερε ο κύριος Γιάννης (σ.σ. Σαμαράς), όπως και το στυλ παιχνιδιού. Δεν είχαμε διάθεση για αλλαγή προπονητή. Έγινε δυστυχώς αυτό το περιστατικό που έγινε (σ.σ. με τον Παπαδόπουλο και τον Δέλλα). Το να έρθει ξένος να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Με αυτό που βλέπουμε στις προπονήσεις με τον Βέρα και τον Ισις αλλά και στους αγώνες θεωρούμε ότι έχει γίνει ένα μικρό βήμα για να φτάσουμε στο στόχο μας”.

Για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στην Αγγλία: “Σίτι είμαι εγώ τώρα, τι να πω… Είμαι Μπαρτσελόνα και Γκουαρδιόλα”.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Σαμαρά: