«Ευθύνονται οι ΠΑΕ που δίνουν προσκλήσεις στους οπαδούς»

giarenis

O πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ, Δημήτρης Γιαρένης, μίλησε στον Sport24 Radio και την εκπομπή «Ανατροπή και πέναλτι» με τους Ευάγγελο Μίχο, Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Σταύρο Γεωργακόπουλο για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους δύο τελικούς που διοργάνωσε η ΕΠΣΑΝΑ την ίδια μέρα: «Όποιος θέλει καλλιεργεί αθλητικό κλίμα. Αυτό καλλιεργούμε εμείς στην ΕΠΣΑΝΑ και το βλέπουν όλοι όσοι έρχονται στις εκδηλώσεις μας. Ο Τελικός Κυπέλλου που έγινε την Μεγάλη Τετάρτη είχε 2.000 κόσμο και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό, παρόλο που και εκεί προληπτικά είχε αστυνομία αλλά δεν χρειάστηκε. Υπήρχε κόσμος από τέσσερις ομάδες και όλα πήγαν καλά».

Για τον κόσμο στον Τελικό Κυπέλλου: «Τον τελικό δεν μπορούμε να τον κάνουμε με οικογένειες; Οι ΠΑΕ ευθύνονται που δίνουν τις προσκλήσεις σε οργανωμένους, οπαδούς και «στρατούς»».

Για τα επεισόδια στον Τελικό: «Τα επεισόδια έγιναν στα επίσημα και θεωρώ ότι δημιουργήθηκαν από προσκεκλημένους των Ενώσεων. Ακόμη πιστεύω ότι δόθηκαν πολλές διαπιστεύσεις οι οποίες είναι… έξτρα και δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός για αυτές».

Για το ότι δεν έχει απολογηθεί η ΕΠΟ: «Περιμένουν να αποκτήσουν μία πλήρη εικόνα για τα πάντα και μετά θα μιλήσουν».

Για το κέτερινγκ και τα μαχαιροπίρουνα: «Υπάρχει ένα γεύμα με κέτερινγκ στους τελικούς που σερβίρεται σε προσκεκλημένους. Σε αυτό το κέτερινγκ υπήρχαν τα ταψιά και τα φαγητά αλλά όχι πιρούνια και μαχαίρια για να μην χρησιμοποιηθούν ως «όπλα»».

Για την ΕΠΣΑΝΑ: «Δεν μας ενδιαφέρει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά η Ένωση μας. Διοργανώσαμε τελικούς με πολύ κόσμο χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μουρμούρα και χωρίς να αμφισβητηθεί κάποιο αποτέλεσμα. Το χάρηκαν ακόμα και οι ομάδες που ηττήθηκαν. Το ίδιο θα προσπαθούμε να κάνουμε πάντα»

Για τις Ενώσεις: «Η τάση που υπάρχει είναι να μένουν στο περιθώριο οι Ενώσεις. Που έχουν υπολογιστεί οι Ενώσεις; Έπρεπε οι προσκλήσεις να μοιραστούν στις Ενώσεις και στη συνέχεια αυτές να είναι υπόλογες για τον κόσμο που θα πάει στον Τελικό».

Για την γενική συνέλευση: «28 Ιουνίου υπάρχει τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ και εκεί μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε. Με ενόχλησαν πράγματα αλλά δεν θέλω να τα πω στο ραδιόφωνο πριν τα αναφέρω πρώτα εκεί που πρέπει».

Για τους διπλούς τελικούς: «Είμαι υπέρ του μονού τελικού. Εάν δεν μπορούμε να τον διοργανώσουμε υπάρχει πρόβλημα. Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι αρνητική. Ο κάθε ένας έχει κάποιο αρμόδιο όργανο στο οποίο υποχρεούται να απολογηθεί».

Για το αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου:  «Περισσότερο αισιόδοξος είμαι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εφόσον δοθούν οι κατάλληλες οικονομικές βοήθειες και βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις των ομάδων».

Το ηχητικό της συνέντευξης: