logo

On Air 22:00 - 23:00

Basket Chef

ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ, ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ

Γεωργαμλής: «Η ιστορία και η ΑΕΚ θα πείσουν τον Δήμαρχο»

GEO

Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Χαλκηδόνας – Νέας Φιλαδέλφειας και παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Λύσανδρος Γεωργαμλής, μίλησε στον Sport24 Radio , στην εκπομπή «Fever Pitch» για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ

Για την παρουσία του στο Συμβούλιο της Επικρατείας:
«Ηταν υποχρέωση να βρεθώ σαν παλαίμαχος, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων που αγαπούν την ΑΕΚ. Ενιωσα ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, ακούγοντας και τις τρεις πλευρές, να χρησιμοποιούν αρκετά τεχνάσματα. Είπε η πλευρά του Δήμου ότι θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο, ένα χαμάμ και ένα κουρείο. Ατυχές παράδειγμα, το χαμάμ χρησιμοποιείται για τους αθλητές, το κουρείο είναι παραδοσιακό, όχι εμπορικών χρήσεων. Το γήπεδο θα δώσει μεγάλη πνοή».
Για τους δύο αγώνες που έδωσε φέτος η ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καμάρας»:
«Η ΑΕΚ έπαιξε δύο παιχνίδια στη Ριζούπολη. Και μόνο που πέντε και 10 χιλιάδες κόσμος πέρασαν από την πόλη, έκαναν καλό στα μαγαζιά, έδωσαν ζωή. Για φανταστείτε να γίνεται αυτό πιο συχνά, κάθε τρεις μέρες για παράδειγμα».
Για την αλλαγή που θα φέρει στην πόλη το νέο γήπεδο:
«Η ΑΕΚ είναι η πρώτη που θα σεβαστεί και την πόλη και την περιοχή. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ωφεληθεί η Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ωραίο να χρησιμοποιηθεί ένας δρόμος για περίπατο γύρω από το γήπεδο. Είναι και θέμα ασφάλειας. Και από τα έξι στρέμματα, τα δυόμιση είναι για το γήπεδο, τα υπόλοιπα είναι για δημόσια χρήση».
Για τη δική του στάση απέναντι στον Δήμο:
«Αν η ΑΕΚ ήθελε να εκμεταλλευτεί την παρουσία μου, είμαι 17 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, θα με είχε χρησιμοποιήσει διαφορετικά».
Για τον Δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο:
«Είναι ήρεμος άνθρωπος, νέο παλλικάρι. Δεν εκπροσωπεί μόνο το κομμάτι του κόσμου που τον ψήφισε, αλλά και τους υπόλοιπους. Πιστεύω ότι θέλει να γίνει το γήπεδο και θα τον πείσει τελικά η ιστορία. Οπως θα πείσει τον ίδιο και οποιοδήποτε δύσπιστο η ίδια η ΑΕΚ».
Για το πώς μπορεί να δοθεί λύση στην υπόθεση:
«Το μεγαλύτερο κακό είναι που δεν έχει γίνει ένας διάλογος. Δεν υπάρχει θέμα να πάει το γήπεδο λίγο δεξιά, λίγο αριστερά και λίγο πιο πέρα. Το άλσος, πίσω από την παλιά θύρα 21, είναι γεμάτο σκουπίδια και απορριματοφόρα. Χρειάζεται να βελτιωθεί το άλσος, δεν μπορεί να μείνει σε αυτή την κατάσταση. Ορισμένα πράγματα δεν τιμούν κανέναν. Υπήρχε κάποτε ζωολογικός κήπος, υπήρχε παιδική χαρά, υπήρχε ένα θέατρο όπου κόπηκαν πολλά δέντρα και δεν έγινε τίποτα».
Για την τελική απόφαση:
«Περιμένουμε τις προσφυγές. Αν γίνουν δεκτές και ο νόμος βγει αντισυνταγματικός, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά».
Για το φόβο των κατοίκων ότι με την κατασκευή του γηπέδου μπορεί να γίνονται επεισόδια στην περιοχή:
«Το γήπεδο δημιουργήθηκε το 1924, δεν γίνονταν πάντοτε επεισόδια. Η Πολιτεία να δώσει σημασία. Τώρα λένε ότι θα πέσει μια φωτοβολίδα και θα διακοπεί το παιχνίδι. Μακάρι, ήμουν νιος και γέρασα και ακούω τα ίδια. Αν θέλουν περιορίσουν τη βία, θα μπορούσαν να το κάνουν μέσα σε μία μέρα».